Er was eens… een sprookjesbos in Pernis

Afgelopen zaterdag werd, via een muzikale route, de weg geleid naar een wel heel speciaal en magisch plekje in Pernis. Wij volgen samen met familie van Diejen de betoverende route naar het sprookjesdorp.

“Ik wil dat Pernis weer wordt zoals vroeger” vertelt Anja Meiboom, voorzitter van Commissie.H.Pernis. Saamhorigheid en gezelligheid is wat Anja Meijboom vooral probeert te creëren. “Door elkaar te kennen, gaat men elkaar ook makkelijker aanspreken”.
Zij organiseerde al meerdere evenementen in het dorp, zoals de Halloweenviering.

De muzikale optocht, geleid door een fanfare band, bewandelt een route dwars door het dorp. Met kinderen en ouders allemaal verkleed als sprookjesfiguren. Zo ook de familie Diejen. Zij vinden het geweldig dat zo iets plaats vindt in het dorp. Ze hebben een tijdje ergens anders gewoond. De sfeer en alle leuke evenementen, die Pernis organiseert voor kinderen, heeft hen toch weer teruggetrokken naar Pernis. Dochtertje Felicia heeft vooral heel veel zin om, hoe kan het ook anders, sprookjesprinses Elsa te ontmoeten.

In het sprookjesbos en -dorp kunnen kinderen allerlei sprookjesfiguren zien zoals Aladdin, Merlijn en Roodkapje. In het dorpje kunnen de kinderen meedoen met een interactieve show, waar ze dansen, spelletjes doen en als afsluiter de polonaise.