“Er zijn tekenen dat het beter gaat in Hillegersberg-Schiebroek”

Voor de serie Stem uit de Wijk gingen wij ook langs in Hillegersberg-Schiebroek. In gesprek met huidige gebiedscommissie voorzitter Henk Kamps horen we welke thema’s de afgelopen vier jaar aan bod zijn gekomen.
“Het eerste punt wat in me opkomt is Schiebroek-Zuid omdat dat echt onze probleemwijk is. Het is een wijk met heel veel coöperatie-bezit en sociale huurwoningen van mindere kwaliteit. Daar wonen veel mensen die van elders komen en die hebben vaak een taalachterstand, schulden en werkloosheid. Daar zijn veel problemen bij elkaar op een heel klein stukje gebied”, vertelt Kamps. Daar hebben ze volgens hem wel het nodige aan gedaan.

Zo is er een wijkconciërge en stimuleren ze bewonersinitiatieven vanuit de gebiedscommissie. “De discrapantie tussen Hillegersberg en Schiebroek is nog wel heel groot. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de inkomens is daar een enorm verschil. Dat werk je niet zomaar weg. En dat gaat ook niet zomaar lukken, tenzij je het communisme invoert natuurlijk. Wat niet de bedoeling is”, grapt de voorzitter.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat