Erasmus MC valt dubbel in de prijzen

De architectuurprijs 2018 is dinsdag uitgereikt door de Gemeente Rotterdam en architectuurinstituut AIR. Er waren twee prijzen: een vakjury prijs en een publieksprijs. Beiden gingen naar het Erasmus MC.

De uitreiking vond plaats in het Rotterdamse Stadhuis onder leiding van Wethouder van Bouwen, Bas Kurvers. Er waren zo’n 52 inzendingen waaruit er 10 werden geselecteerd. Gebouwen die tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 in gebruik zijn genomen maakten kans op de prijs.

Uit deze 10 werd weer er een top 3 gemaakt en daaruit kwam dinsdag dus de winnaar.

Er is grote waardering voor het vele groen: ‘De daktuinen zijn verfrissend en ontspannend voor zowel werknemers als patiënten. Even uit de dagelijkse ziekenhuis sleur’, zo sprak een lid van de publieksjury.

De vakjury koos ook het Erasmus MC omdat ‘het groen, daglicht en binnenruimte de patiënt helpt bij het herstellen’. Ook vinden ze het heel knap dat er op een klein stukje grond zoveel is gerealiseerd.

De publieksjury beschreef: ‘Als je het gebouw inloopt slaat het een warme deken om je heen van licht en schoonheid en geeft het zo in tijden van verlies, spanning en verdriet, ook hoop en steun’, ‘Patiënten krijgen hier de ruimte om zich weer mens te voelen’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter