Erasmusspeld voor vrijwilliger Eric Alblas

Bekende Rotterdammer Eric Alblas zet zich door weer en wind in voor een schone stad. Zijn verdiensten zijn ook gezien door de Gemeente Rotterdam en daarom is hij nu in het bezit van de Erasmusspeld.

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van Wethouder Vincent Karremans (Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven). Bijna dagelijks was Alblas, geheel vrijwillig te zien met zijn attributen om de Rotterdamse straten schoon te maken; tegenwoordig doet hij dat niet meer. Wethouder Karremans: ‘Mijn voorganger Bert Wijbenga heeft u van prikstok, handschoenen en vuilniszakken voorzien. U mocht hem weer benaderen als u nieuwe spullen nodig heeft, toch? Ik wil die afspraak graag van hem overnemen, zodat u kunt rekenen op voldoende materiaal voor uw activiteiten.’

Alblas doet meer dan alleen schoonmaken, hij signaleert ook wat de problemen in de buurt zijn, bijvoorbeeld overlast van lachgas en hij doet zijn best om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Hij was eerder actief bij de toenmalige bewonersorganisatie OVDB (Organisatie Voor en Door Bewoners). Hij zette zich in voor de veiligheid en leefbaarheid in de Tarwewijk.

Dit speldje met de afbeelding van Erasmus is niet de eerste erkenning die Alblas ontvangt voor zijn vrijwilligerswerk. Eerder begon kunstenaar André Pielelage een kunstwerk voor hem gemaakt van de door Alblas opgehaalde lachgaspatronen. Helaas, is dit kunstwerk er nooit gekomen. Bekijk hier de reportage die we vorig jaar maakten.