Ervaar introspectie en bezinning bij meditatiecentrum Shambhala

Het leven in een grote stad als Rotterdam brengt oneindig veel mogelijkheden met zich mee. Je hoeft je hier geen moment te vervelen. Toch heeft dit ook een keerzijde. Door de constante prikkeling en the fear of missing out, plannen veel jongeren hun week zo vol dat er weinig tijd lijkt voor rust, stilte en zelfreflectie. Bij Shambhala meditatiecentrum komen gezelligheid, rust en zelfreflectie samen op de jongerenavond.

Elke eerste maandag van de maand vindt er een meditatie avond plaats voor Rotterdamse jongeren. Vooraf aan het mediteren koken de jongeren een vegetarische maaltijd en wordt er in de eerste vijf minuten in stilte gegeten. Om vijf voor acht galmt het geluid van een gong door het gebouw. Dit is het signaal voor het gezelschap om zich naar de meditatieruimte te begeven.

In de ruimte boven wordt de groep door de meditatie-instructeur de beoefening ingeleid. Daarnaast is er een yoga-break tussen het mediteren door om de spieren te rekken en strekken.

We hebben ons laten vertellen dat meditatie geen directe ontspanning biedt. Echter op de lange termijn ervaart een beoefenaar meer overzicht over haar leven en verbetert het concentratievermogen.
Kortom, blijven oefenen!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter