Esports in Rotterdam: ‘Esports heeft binnen het wielrennen een enorme vlucht genomen’

Ook de sportwereld kan profiteren van esports. De Rotterdamse Wielren Combinatie Ahoy in Overschie en Sportcentrum De Wilgenring in Schiebroek maken er al gebruik van. In de laatste aflevering van de serie Esports in Rotterdam trekt presentator Chris de sportschoenen aan.

Op het eerste gezicht zien ze er gewoon uit als een stel blitse hometrainers, maar de digitale fietsen bij RWC Ahoy zijn meer dan dat. “De afgelopen jaren heeft dit een enorme vlucht genomen waardoor je niet alleen zelf kan fietsen”, legt Steven Hölscher van RWC Ahoy uit. “Maar via een platform ben je ook verbonden met fietsers van over de hele wereld. Als Ahoy kunnen we het aanbieden om samen op de club te fietsen, maar de leden kunnen ook vanuit huis met elkaar fietsen.”

Bij Sportcentrum De Wilgenring hebben ze de esports ook omarmd en zijn twee squashbanen ingericht met interactieve banen. “Je kunt ‘m gebruiken als squash-computer en specifiek te trainen op squash”, aldus locatiemanager Melvin van Zanten. “Daarnaast, door alle spellen en game developers die tegenwoordig actief zijn, kun je er ook superleuk spellen op doen.”

Alle afleveringen van Esports in Rotterdam zijn hier terug te zien. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.