Esports in Rotterdam: ‘Alles wat je competitief doet en waar je voor moet trainen is sport’

Esports zijn voor jong en oud. Dat ontdekt presentatrice Nina van Steijn in deze nieuwe aflevering van Esports in Rotterdam. Ze bezoekt een spelletjesochtend 2.0 voor Rotterdamse ouderen in Charlois en doet mee aan een esports clinic op Basisschool de Provenier in Rotterdam-Noord.

“We hebben gekeken waar behoefte aan is. En dat is toch bewegen, bij elkaar komen, gezellig met de groep”, legt House of Esports-initiatiefnemer Wim Noordzij uit tijdens een esports-ochtend voor Rotterdamse ouderen in het Huis van de Wijk in Charlois. “En we merken dat de spelletjes die we spelen competitief aangelegd zijn.”

Volgens Noordzij zorgt dit competitieve aspect juist voor extra beweging. “Ze willen winnen, zijn fanatiek, waardoor ze net iets meer over de grens heen gaan dan ze anders zouden doen. Vaak zie je bij ouderengym dat ze in een stoel moeten zitten en met hun handen moeten zwaaien.”

Alle afleveringen van Esports in Rotterdam zijn hier terug te zien. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.