EUR-student stemt bij Amerikaanse verkiezingen: “Uitslag is onvoorspelbaar”

Vandaag zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen en nog even en dan weten we of Joe Biden of Donald Trump de grote winnaar is. Ook voor sommige Rotterdammers is het spannend. “De waardigheid van het presidentiële bureau moet worden hersteld”, zegt de 23-jarige Nathan Kaye, een student met Brits-Amerikaanse roots.

Nathan is opgegroeid in Londen maar heeft als tiener in New York en Washington DC gewoond. Sinds twee jaar woont hij in Rotterdam en studeert hij aan de Erasmus Universiteit. “Het waren leuke tienerjaren in Amerika. Ik mis soms wel de vriendelijkheid van de mensen, de lach op de gezichten, mijn gemeenschap en vrienden, maar ik zou er niet meer willen wonen. Ik ben het namelijk met veel politici niet eens, er moet veel veranderd worden.” De student durft na de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2016 geen uitspraak te doen over de mogelijke winnaar van dit jaar. “Ik kan op dit moment niets voorspellen. Toen ik vier jaar geleden 19 jaar was, had ik niet gestemd. Ik dacht destijds dat Trump toch niet zou winnen, maar hij won. Ik hoop echt dat Biden de verkiezing wint.”

Omdat Nathan niet wil dat Trump president blijft, heeft hij nu wel gestemd, al was dat nog een behoorlijke operatie. “Ik heb een envelop met ongeveer zeven bladzijden moeten opsturen naar Washington, waar ik eerst woonde. Dit heb ik drie weken geleden al gedaan. Ik was bang dat mijn stem niet zou worden meegeteld. Ik heb elke dag gewacht tot ik een melding kreeg dat ik daadwerkelijk heb gestemd. Uiteindelijk  kreeg ik gister pas een bericht, en ja ik heb ook gestemd, het is officieel.”

Niet alleen Nathan let op de verkiezingen in de VS, ook andere Rotterdammers volgen de ontwikkelingen, zo volgt een groep Rotterdammers de verkiezingen via een livestream van Arminius en kijken anderen mee via social media.

@Frankiegoeswest was leuke lezing vanmiddag in de #Arminiuskerk #Rotterdam .En ik zeg zoals vanmiddag 65% #JoeBiden en 35% #Trump 🙂 #gutfeeling

— sander de breuk (@sanderdebreuk) November 1, 2020

 

En ja hoor…

Ook regionale #staatsomroep schrijft negatief over Trump, maar geen woord over recente islamitische slachtpartijen in Frankrijk en Oostenrijk die ook zo in Rotterdam kunnen gebeuren! https://t.co/zNU5wUHPx8

— Maurice Meeuwissen (@Meeuwissen_PVV) November 3, 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3/11: Rotterdam US election Night Het is zover: de Amerikaanse verkiezingen! Zal Biden, zoals de peilingen doen verwachten, de winst grijpen of het lukt het Trump toch de ‘stemhokjesbonus’ te verzilveren en net als in 2016 iedereen te verrassen? Wat betekent winst van één van beiden voor Amerika, de wereld, Nederland en uiteindelijk voor Rotterdammers? De Rotterdamse Amerika-watcher Kirsten Verdel volgt de Amerikaanse politiek al sinds 2008, toen ze nauw betrokken raakte bij de campagne voor Obama. Zij zal de ontwikkelingen duiden met een Rotterdamse blik… Voor info & tickets link in bio!

Een bericht gedeeld door Arminius Rotterdam (@arminius.rotterdam) op 30 Okt 2020 om 8:21 (PDT)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat