EUR week lang in teken van talent

Talent, diversiteit en ondernemerschap zijn de drie woorden van de Rotterdam Talent Week die deze week plaatsvindt op de campus van de Erasmus Universiteit. Een week met een gevarieerd programma om te laten zien dat Rotterdam dé stad voor ontwikkeling van talent is.

Feyenoord trainer Giovanni van Bronkhorst was één van de sprekers tijdens de Grand Opening van de Talent Week en geboren met een goede aanleg voor sport: ‘Zelf had ik het talent om te voetballen en daar heb ik mijn carriere van gemaakt.’ Maar Van Bronckhorst geeft ook aan dat talent alleen niet genoeg is. ‘Je hebt ook passie nodig, en je moet kunnen omgaan met tegenslagen.’

Choreograaf Conny Janssen van het succesvolle Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst vindt het mooiste talent als iemand met een droom of passie er echt voor gaat. ‘Maar het gaat niet vanzelf. Het is met vallen en opstaan.’

Tot aanstaande donderdag is er nog van alles te doen op de Erasmus Universiteit. Dinsdag staat in het teken van ondernemerschap. Op deze dag worden ondernemers en talenten aan elkaar gekoppeld tijdens de “Business Meets Talent” lunch. Ook is de Rotterdam100 finale met als keynotespreker Ahmed Aboutaleb.

Woensdag is de ‘Discover-Your-Talent’ dag waar je je eigen talenten kunt ontdekken, maar ook andere talenten kunt zien, zoals basketballer Galdino Haimé en hockeyer Jeroen Hertzberger. Ook zijn er diverse workshops, zoals Creatief denken of Hiphop dansen.

De week eindigt donderdag met de Mandeville lezing, waarbij een eredoctoraat wordt uitgereikt aan Zuid-Afrikaanse jurist en mensenrechten advocaat Navy Pillay. Het evenement wordt georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Stichting Bernard Mandeville en de Gemeente Rotterdam.