Eurovisie Songfestival afgelast door coronavirus

Het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Ahoy zou plaatsvinden gaat niet door. De EBU (European Broadcasting Union) heeft dat besloten na de maatregelen van de Nederlandse en buitenlandse overheden om het coronavirus te bestrijden. De EBU vindt het niet gepast om het Songfestival door te laten gaan gezien de gezondheid van alle betrokkenen en de situatie in Nederland, Europa en de wereld.
De afgelasting betekent niet dat er helemaal geen Eurovisie Songfestival meer in Rotterdam plaatsvindt. De EBU heeft zowel de organiserende omroeporganisaties en gaststad Rotterdam gevraagd om het Songfestival te verplaatsen. Het festijn zou dan op een nog te bepalen moment in 2021 plaatsvinden.

Rotterdam heeft toegezegd het evenement dan alsnog te verwelkomen. Voor de organiserende organisaties NPO, NOS en AVROTROS is én blijft Rotterdam de gaststad voor het volgende Eurovisie Songfestival.

Het enige verstandige besluit
Saïd Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme, vindt het besluit ontzettend jammer, maar het enige verstandige besluit. “De ontwikkelingen rondom het coronavirus gingen in de afgelopen weken razendsnel. Het is meer dan logisch dat ook wij nu een pas op de plaats maken.”

Kasmi hoopt dat het liedjesfestival in 2021 alsnog een feest van en voor iedereen wordt. “Er is de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. Wat dat betreft staat Rotterdam klaar om de 65e editie van Eurovisie Songfestival alsnog in 2021 in de stad te verwelkomen.”

Stadsprogramma
Reinier Weers van Rotterdam Festivals baalt enorm van het besluit omdat het geplande Stadsprogramma daardoor ook niet door kan gaan. “Daarom is het besluit uiteraard heel treurig, niet in de laatste plaats omdat we zo enorm veel energie, drive en positief hebben zien ontstaan bij de organisatoren. Die energie willen we proberen vast te houden. Alles op alles voor Rotterdam 2021!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat