Ex-dakloze Jan bij de opening van nieuwe pand Leger des Heils

Het Leger des Heils heeft een nieuw pand waar dak- en thuislozen niet meer op grote slaapzalen hoeven te overnachten. Er zijn kleinere kamers en meer privacy. Jan van Reeden is dakloos geweest en hij was een bij de opening van het nieuwe pand, omdat hij nog steeds een speciale band heeft met het Leger des Heils.
Jan kwam in 2013 op straat te staan nadat hij van zijn scooter was gevallen. Hij kwam in de ziektewet en hij kon zijn rekeningen niet meer betalen. Hij moest noodgedwongen aankloppen bij het Leger des Heils. Van hen kreeg hij de hulp die hij nodig had en zo kreeg hij een huisje. Hij is er ontzettend blij mee: “Ik wil nooit meer terug. Dat gaat ook niet meer met al die spullen die ik hier heb.”, zegt hij lachend.

Bij de opening van het nieuwe pand was ook wethouder van Onderwijs, Jeugd en zorg, Sven de Langen aanwezig. “Ik vind deze nieuwe locatie echt fantastisch. Het is heel erg groot, ruim en licht. Deelnemers kunnen hier ook tot rust komen.” In de nieuwe locatie zijn niet alleen slaapplekken, maar ook tijdelijke woningen waar mensen kort kunnen verblijven totdat ze een permanente woningen hebben. De gemeente Rotterdam is daarnaast begonnen met het project Housing First waarbij mensen direct de sleutel voor een huis krijgen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat