Ex-dakloze Patrick exposeert foto’s van buitenslaapplekken op Kruisplein

Patrick van der Jagt, bekend van het tv-programma The Rotterdam Project, confronteerde de Rotterdam vrijdagochtend met foto’s van twaalf plekken waar hij sliep toen hij dakloos was. De beelden werden getoond op een wit deken met kussen op het Kruisplein. Onder de noemer van de actie #hierslaapik wil Patrick in samenwerking met de Pauluskerk aandringen op het groeiende daklozenprobleem in Rotterdam.

In het kader van de Tweede Rotterdamse Daklozendag op 16 september in de Pauluskerk ging Patrick van der Jagt, ook wel bekend onder de naam Caveman010, terug de straat op om zijn vroegere slaapplaatsen te fotograferen. Dit zijn onder andere een parkeergarage, een plek onder een brug en een plek onder een struik die nu door een ander bewoond wordt. De foto’s zijn vanaf vrijdag ook online en op het kerkplein in de Pauluskerk te bewonderen.

Van der Jagt confronteert de kijker op nuchtere wijze en zonder mooimakerij met zijn verleden. Dit verleden is voor veel Rotterdammers nog steeds realiteit. De foto’s tonen de rauwe werkelijkheid van het verlangen naar een dak boven je hoofd en een zoektocht naar beschutting.

De organisatie van de Tweede Rotterdamse Daklozendag benadrukt dat het aantal daklozen in de stad in tien jaar meer dan verdubbeld is. Naar schatting zijn dit zo’n 4000 daklozen. De Pauluskerk pleit al jaren voor een ‘vangnetaanpak’, waarbij elke dakloze direct opvang krijgt en één vaste, persoonlijk begeleider, die bij iemand blijft tot alle problemen zijn opgelost.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat