Ex-OPEN diskjockey Stephan Bouwman maakt faam via The Voice of Holland

Hij was ooit radio diskjockey bij OPEN Rotterdam, maar tegenwoordig is zijn ster rijzende. Stephan Bouwman volgde zijn droom als radiomaker en werd beloond met een avondprogramma in het weekend bij Q-Music. Maar tegenwoordig wordt hij op straat meer herkend als kandidaat van The Voice Of Holland, waar hij op verzoek van luisteraars aan mee deed, en waar hij veel indruk maakte. We gingen langs tijdens zijn programma om te kijken of Stephan een beetje nuchter blijft onder alle aandacht…

“Ik was vroeger altijd met muziek bezig, maar deed er nooit echt wat mee. Toevallig zat ik wel in een bandje en via via kwam ik zodoende als invaller bij de radio terecht. Ik vond het supervet, en een nieuwe passie was geboren!”, aldus Stephan.

Bij het beoefenen van die passie stond Stephan onder andere achter de knoppen van OPEN Rotterdam, en tegenwoordig heeft hij zijn eigen avondprogramma in het weekend bij Q-Music. “Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde iedereen demo’s op, vervolgens kwam dit op mijn pad, en vanaf januari mag ik doordeweeks een middagprogramma doen, dus je kan stellen dat het goed gaat!”

Maar dan The Voice of Holland, want Stephan ging hier met eenvoud door na de volgende ronde. Het is het gevolg van een vast item op Q-Music, waarbij hij speciaal voor een luisteraar een serenade zingt. Luisteraars ontvingen dit zo goed, dat ze hem aanmoedigden om mee te doen aan een talentenjacht. En zo geschiedde het…

“Ik had zelf totaal niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik zie mezelf niet als een uitzonderlijk muzikaal talent, en was dan ook verbaasd dat iedereen in de show zijn stoel omdraaide.”

Waar het avontuur zal eindigen, dat durft Stephan nog niet te zeggen. Maar hij hoopt dat mensen zijn succes als een les zien. “Ik hoop dat mensen inzien dat je soms een kans moet nemen, zelfs al wijkt het wat van je pad af. Want op die manier ben ik gekomen waar ik ben gekomen, en dat voelt geweldig.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat