Excelsiorspelers geven kinderen les op voetbalkamp in Kralingen

In de zomer gaan veel mensen op vakantie, maar voor diegene die momenteel nog in Nederland zijn was er het afgelopen weekend het Challenge Sports Summercamp. Onder leiding van Excelsior-spelers Luigi Bruins en Ryan Koolwijk werd er bij NOC Kralingen een driedaags voetbalkamp georganiseerd waarbij er voor iedereen, drie dagen lang, prijzen te behalen vielen.

Ondanks alle prijzen staat het plezier centraal. ”Bij mij was het hebben van plezier vroeger ook heel belangrijk. Sterker nog, als ik tegenwoordig geen plezier zou hebben in voetbal, dan zou ik er ook mee stoppen.”, aldus Ryan Koolwijk. Collega Luigi Bruins voegt daaraan toe: “Alles staat in het teken van het maken van nieuwe vrienden. Daarom zitten de kids telkens in andere teams zodat elkaar leren kennen tijdens het voetballen.”

Tijdens het driedaagse kamp is er een Olympisch dorp opgezet waarbij voetbal de boventoon voert. Luigi en Ryan leiden beide het penaltyschieten. Ook zijn er toernooitjes en andere activiteiten waarmee dagelijks medailles gewonnen kunnen worden.

Het gevolg is dat aan het einde van deze eerste dag vele kids met bekers, medailles en een grote glimlach op hun gezicht rondlopen. Iets dat volgens de organisators bedoeld is om het een succesvol en leuk weekend te maken. “Wie vindt het nou niet leuk om prijzen te winnen? Iedereen vond dat als kind zijnde leuk, en door ze voor verschillende prestaties te belonen gaat niemand met lege handen naar huis.”, aldus Koolwijk.