Exotische mier zorgt voor overlast in Hillegersberg

Het mediterraan draaigatje zorgt voor overlast in een gedeelte van Hillegersberg. Het gaat om een gebied van ongeveer vijf straten. Het insect komt van nature voor in het Middellandse Zeegebied en is waarschijnlijk met tuinplanten of met zelf uitgegraven planten uit Zuid-Europa hier terecht gekomen.
De mieren kunnen voor flink wat vervelende situaties zorgen. Zij ondergraven stoep of tuin in dusdanige mate dat ze kunnen verzakken. Ook zorgen de kleine exoten voor grote toename van bladluizen: de mieren beschermen de kleine beestjes in ruil voor de zoete honingdauw die bladluizen uitscheiden.

Het is lastig om deze mierensoort te bestrijden, omdat de kolonies vaak uitgestrekt zijn en zich op grote diepte bevinden. Eerdere bestrijdingsmiddelen zijn niet effectief gebleken. De enige manier om de populatie te verkleinen, is een gecoördineerde bestrijding van de gehele kolonie. Gemeente Rotterdam heeft het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen om advies gevraagd bij het opstellen van een bestrijdingsplan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat