Facebook-evenement roept op vuurwerk af te steken als protest tegen verbod

Als het aan de Rotterdamse gemeenteraad ligt wordt het een stille jaarwisseling. De Rotterdamse gemeenteraad gaat namelijk akkoord met een verbod op al het vuurwerk in de stad. Dat betekent dus dat er dit jaar met oud en nieuw helemaal geen vuurwerk mag worden afgestoken door burgers. Dit werd vrijdag 31 januari bekend en daar is een deel van de Rotterdamse burgers niet blij mee.

Het kabinet in Den Haag zou binnenkort stemmen over een gedeeltelijk verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk. In dat verbod zou siervuurwerk dus nog wel mogen. Een lastig punt volgens burgemeester Aboutaleb; ‘twee regimes’ zouden dan gevolgd moeten worden. Zo meldt Rijnmond.

Het Rotterdamse algehele verbod doet stof opwaaien. Niet iedereen in Rotterdam is er blij mee. Dat wordt duidelijk uit een op 31 januari opgerichte Facebook-evenement met inmiddels ruim 4500 geïnteresseerden.

 

De groep roept op om op 31 december 2020 om 23:00 vuurwerk af te steken in Rotterdam als protest tegen het verbod. De reden? Er wordt steeds meer afgenomen van de burgers. Volgens de anonieme organisator zou het verbod niet gebaseerd zijn op actuele feiten over gewonden, is het een aanval van de media en een manier voor de politiek om stemmen te winnen voor de aankomende verkiezingen. Veel Rotterdammers laten merken het niet eens te zijn met het verbod.

 

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat