Fanatiekelingen zwemmen een rondje Noordereiland tijdens Rotterdam Swim

Dertig fanatiekelingen zijn zondag in het water van de Maas gesprongen voor de veertiende editie van Rotterdam Swim. Net als voorgaande jaren trotseerden de deelnemers de stroming van de Maas om een rondje om het Noordereiland te zwemmen. Deze editie was door de coronamaatregelen echter anders dan ze gewend waren.

“We mogen wel toeschouwers toelaten, maar dan moet er gecontroleerd worden op negatieve testbewijzen, moet er een supportersvak gebouwd worden en nog veel meer. Het kost gewoon te veel geld’’, legt organisator Erik van Loon uit. Daardoor mochten maar dertig deelnemers meedoen aan het zwemevenement. Zonde, vindt Erik.

Maar hij voegt gelijk toe: “Dat we het elke keer weer voor elkaar krijgen, dat is keihard werken. We laten ook nu weer zien dat het veilig en goed gaat.”

Afzien
Voor de fanatieke zwemmers die meededen was het – ondanks het vele geoefen vantevoren – toch even afzien. “Poeh, dat was zwaar”, zegt een deelneemster die net uit het water komt. “Het is niet zo’n groot rondje, maar door de sterke stroming viel het toch wel tegen. Het was echt geen eitje.” Vooral de boten die langskwamen en daardoor voor extra golven zorgden, maakten het zwemtochtje erg zwaar.

Wij waren ook live aanwezig bij het startsein van Rotterdam Swim 2021. Een voor een sprongen de zwemmers in het water.