‘Fancy’- vrouwen uit Rotterdam maken een kleurrijke fietstocht door de stad

De Fancy Women Bike Ride is een fietsrit door Rotterdam alleen voor vrouwen. Afgelopen zondag 22 september gaf wethouder Judith Bokhove hiervoor het startsein: ‘Hoe meer mensen op de fiets, hoe veiliger de stad.’

Het jaarlijkse fietsevenement vindt in allerlei grote steden plaats zoals London, Parijs, Washington en Milaan. Elk jaar doen er steeds meer steden mee aan deze fietsbeweging wat is georganiseerd voor en door vrouwen. Dit jaar deed Rotterdam voor de eerste keer mee. Dresscode: Fancy.

Saida Ouarirou van Sezer voor Diversiteit, coördinator van FWBR: “Deze kleurrijke fietstocht is een mooie gelegenheid voor alle vrouwen om van zich te laten horen, zich zichtbaar te maken op straat, in hun steden en gemeenschappen. De boodschap; gelijkheid, inclusiviteit en aandacht voor mensenrechten, is ontzettend relevant voor onze diverse samenleving.”

Een honderdtal aan fancy dames fietsten met hun versierde bakfietsen, tandems, elektrische- en gewone fietsen door de stad. De kleurrijke stoet trok veel bekijks. Zo werden de fancy vrouwen in de Witte de Withstraat warm en luid onthaald door het terras publiek. De tocht eindigde bij de Kunsthal. “Deze kleurrijke fietstocht is een mooie gelegenheid voor alle vrouwen om van zich te laten horen, zich zichtbaar te maken op straat, in hun steden en gemeenschappen”, aldus Saida Ouarirou.