Fans: ‘Drie Rotterdamse clubs blijven in Eredivisie; Feyenoord kampioen’

Drie voetbalsupporters van de drie Rotterdamse clubs in de Eredivisie blikken vooruit op het nieuwe seizoen en de liefde voor hun club. Dit doen we tijdens een potje tafelvoetbal in BAR.
Sparta is eindelijk weer terug in de Eredivisie. Met Feyenoord en Excelsior heeft Rotterdam nu drie clubs op het hoogste niveau van Nederland. ”Achttien Rotterdamse punten tegen Ajax”, proosten de supporters alvast op het nieuwe seizoen dat dit weekend begint. “Duimen jullie voor ons?” vraagt Spartaan Eveline van Wanrooij. “Ik beloof niets”, reageert Feyenoorder Roel Pot. “Tja, ik mag niet in het openbaar voor Sparta zijn hé? Duizend procent anti-Sparta”, reageert Excelsior fan Jeroen Oppelaar.

Van Wanrooij ziet kansen voor Sparta. “We hebben wel vaker van Ajax gewonnen”, herinnert ze zich nog. “Ze zijn zo arrogant. Ze komen vol hoogmoed naar Rotterdam. Ik betwijfel of het ze lukt. Voetbaltechnisch ben ik erg geïnteresseerd in Zakaria El Azzouzi, want hij is gehuurd van Ajax en het is voor hem van belang dat hij zich in de kijker speelt.” Roel Pot verwacht een overwinning van Feyenoord (3-2) op FC Groningen. “En uiteindelijk gaan we de Coolsingel op. We worden kampioen”, zegt hij overtuigd. “Laten we gewoon voor de vijftiende plek gaan en lijfsbehoud”, licht Jeroen zijn visie op het seizoen van Excelsior toe.