‘F*CK THE POLICE’ vertelt beide kanten van het verhaal

Aangehouden worden in de nieuwste Audi Q7 of op je Vespa met tijgerprint, omdat je een kleurtje hebt? Dat kan (natuurlijk) niet, maar komt wel voor. Dit soort zaken zijn lastig voor de politie, want soms liegen bepaalde cijfers niet. En daarom bedacht regisseur Raymi Sambo de voorstelling F*CK THE POLICE.

De voorstelling laat beide kanten van het verhaal zien. “Dit houdt in dat we geen kant kiezen, maar dat we het belichten vanuit de politie en slachtoffers”, aldus Nick Livramento Silva, een van de acteurs. 
“Zo wil Raymi met de show ook laten zien hoe etnisch profileren ontstaat, waar het vandaan komt en wat voor effect het heeft.”

Carmen de Mulier, die twee rollen speelt in de show, laat weten blij te zijn met de reacties bij eerdere shows. “Politieagenten, maar ook mensen die zich slachtoffer voelden, kwamen naar ons toe. Ze konden zich identificeren met ons als acteurs. Ik denk dat dit toch wel een heel mooi compliment is.”
En natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. “Ook komen mensen naar ons toe met vragen over dingen die ze niet begrepen in de show. Ik vind dat zelf juist goed, want alleen op die manier kun je de discussie aangaan en met elkaar in gesprek.”

De show is op donderdagavond 23 november te zien in theater Zuidplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat