Feest in Ivoorkust; Nigeriaanse fans op de Binnenweg reageren gelaten

Afgelopen zondag verzamelden Nigeriaanse Rotterdammers zich bij restaurant D’Afrique aan de Nieuwe Binnenweg voor de ontknoping van de Afrika Cup. Helaas voor de fans wist Nigeria niet te winnen van gastland Ivoorkust. Oud-Ajacied Haller maakte in de 81e minuut het winnende doelpunt (1-2).

Na de openingstreffer voor Nigeria in de 38ste minuut gaat het dak eraf in restaurant D’Afrique. De fans hebben goede hoop en ook na de gelijkmaker in de 62ste minuut blijft de sfeer er goed in. Na de 1-2 van Haller reageren de Nigeriaanse fans gelaten en maken wegwerp gebaren.

In Ivoorkust is het wel volop feest na dit miraculeuze toernooi. De ploeg van het gastland mocht op het nippertje door na de groepsfase; onderweg was er een bondcoachwissel, ze wonnen met strafschoppen van titelfavoriet Senegal en wisten Mali te verslaan met tien man en een 1-0 achterstand. Na winst op Congo in de halve finale, weet Ivoorkust in de finale ook na achterstand terug te komen en geven Nigeria het nakijken. “Het is als in een film.”