Feestelijke opening van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam

De tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam is vanaf vandaag te zien in Museum Rotterdam. Vrijdag werd de expositie officieel geopend door één van de powervrouwen die Rotterdam telt, oudminister en oud-eurocommisaris Neelie Kroes.

De expositie is ontstaan omdat de verhalen van meisjes en vrouwen onbekend bleven tijdens de viering van 75 jaar Wederopbouw. Zo wordt duidelijk gemaakt hoe de positie van de vrouw in de maatschappij sterk veranderde tijdens de Wederopbouw.

In de tentoonstelling komen verschillende vrouwen aan het woord, van ondernemers en huisvrouwen tot stewardessen en politici. Vrouwen van Rotterdam geeft een indringend beeld van een tijd waarin alles veranderde.

Ook de vrouwen die hun stempel drukken op ons hedendaagse Rotterdam worden in het zonnetje gezet. Hierbij kan gedacht worden aan Aruna Vermeulen van het HipHopHuis, schrijfster en performer Elfie Tromp en directeur van Freedom for Femmes Shirin Musa.

De opening was in feestelijke sferen met cocktails, een kapsalon van Sugar Coated waarbij de dames een transformatie naar de jaren 50 konden krijgen en uiteraard véél trotse vrouwen!