Feyenoorders zamelen ruim 100.000 euro in voor familie van publiekslieveling Gyan

Ongeveer 8.000 mensen hebben inmiddels geld gedoneerd aan de inzamelingsactie van FSV de Feijenoorder in samenwerking met Feyenoord voor overleden ex-voetballer Christian Gyan. De teller staat al op 114 duizend euro.

De publiekslieveling die tien jaar voor Feyenoord voetbalde is woensdag 29 december overleden aan kanker. Gyan werd 43 jaar. Om de familie bij te staan in deze zware tijd startte de supportersvereniging een donatiecampagne. Het bedrag dat wordt opgehaald zal ten goede komen voor de uitvaart en het gezin van Gyan.Gyan kende veel tegenslagen in zijn leven

Het leven zit Gyan op z’n zachtst gezegd niet mee. De populaire oud-voetballer van Feyenoord heeft verschillende tegenslagen in het leven moeten verwerken. Hij kampte lange tijd met hoge schulden, onder meer vanwege de medische kosten van zijn ernstig zieke zoon en zijn gulheid naar anderen.
Ook liet zijn gezondheid hem soms in de steek. Na zijn carrière kreeg hij last van epileptische aanvallen, waardoor hij moest stoppen met zijn baan in de Rotterdamse haven.

Eerder al succesvolle actie voor zieke Gyan
De supporters van “De Noordzijde” startten in 2017 een actie voor de voetballer. Via een crowdfunding-actie haalden ze geld op, waarmee hij een operatie kon ondergaan voor de epileptische aanvallen. Supporters haalden destijds meer dan 20.000 euro op.