Festival Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval afgelast door coronavirus

Festival Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval gaan deze zomer niet door. De evenementen zouden in juli in bescheiden vorm plaatsvinden door de verbouwing van de Coolsingel, maar nu gooit het coronavirus roet in het eten.

“De primaire reden is dat de groepen die meedoen aan het festival niet genoeg voorbereidingstijd hebben. Je moet je voorstellen dat sommige groepen een lange tijd nodig hebben om zich voor te bereiden, en die tijd valt nu weg”, zegt Claudia Raven van Rotterdam Unlimited, een van de grootste gratis straatfestivals van Europa.

De meerderheid van de deelnemers heeft daarom aangegeven het festival liever een jaar over te slaan, de enige verstandige beslissing volgens Raven. “Je moet er toch niet aan denken, zoveel mensen op elkaar deze zomer?”

Een andere reden voor een afgelasting is dat de deelnemers de financiering niet rond krijgen. “Iedereen zet alles on hold. Dat maakt het voor de deelnemende groepen ontzettend lastig”, aldus Raven.

RU OPEN TALENT
Of de RU OPEN TALENT contest, de talentenjacht waarin wij samen met Rotterdam Unlimited naar hét talent van Rotterdam zoeken, doorgaat is onduidelijk. “Daar moeten we over nadenken. We willen de continuiteit behouden, dus het is niet zomaar van de baan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat