Festival voor vluchtingen zaterdag in theater Zuidplein

Theater Zuidplein is zaterdag 20 januari het toneel voor de eerste editie van het Welkom Hier Festival Rotterdam, een evenement voor vluchtelingen. Van 14.00 tot 22.00 uur kunnen bezoekers gratis ‘het menselijke gezicht van de stad zien’ meldt de organisatie. Het doel van het evenement is dat oude en nieuwe Rotterdammers elkaar ontmoeten, solidariteit weer zichtbaar wordt en er geluisterd wordt naar de stem van vluchtelingen.

Tijdens het festival is er een markt georganiseerd van en voor vluchtelingen. De markt bestaat uit verschillende intiatieven, bijvoorbeeld met informatie over werk en opleidingen.

Rotterdam is de vijfde stad die dit festival organiseert, naar het model van de landelijke organisatie Justice for Peace. “Hier is het natuurlijk net wat groter dan in de andere steden gedaan is”, vertelt organisator Edwin Voight. “Vooral omdat er zoveel artiesten gelijk enthousiast waren om te komen optreden.”

Zo is er in de middag een kinderprogramma en is Dr. Meraki, muziekambasssadeur Rotterdam 2017, te gast. Stadsdichter Derek Otte en Jan Rot (zanger, componist en teksdichter die in Rotterdam woont) zijn in het avondprogramma van de partij in de grote zaal. Het podiumprogramma bestaat uit poëzie, dans en muziek.

Alle artiesten werken belangeloos mee: “Een paar tientjes voor de reiskosten is echt alles wat ertegenover staat”, aldus Voight.

De organisatie geeft aan dat er betaalbare hapjes te verkrijgen zijn uit alle windstreken van de wereld. Zo is de Irakese, Afghaanse en Syrische keuken vertegenwoordigd.

Het adres van theater Zuidplein is Zuidplein 60-64. Meer informatie over het festival is te vinden op facebook.com/events/1739437806351110/.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat