Fier vangt slachtoffers van seksueel geweld op

Slachtoffers van loverboys, pooiers, seksueel misbruik of meiden in de prostitutie kunnen terecht bij Fier Rotterdam. De meiden wonen in principe 7 dagen in het week in het opvanghuis, maar als de situatie het toelaat gaan ze in het weekend naar huis. Als het weer helemaal goed gaat, mag het meisje weer naar huis. De meisjes krijgen therapie en worden begeleid naar een mooie toekomst.

Meisjes van 12 tot en met 23 jaar worden opgevangen bij Fier voor gemiddeld negen tot twaalf maanden. De meisjes krijgen verschillende therapieën aangeboden waaronder weerbaarheidstrainingen en een therapie om trauma’s uit het verleden te verwerken. De meiden voelen zich helemaal thuis bij Fier. Eén van de meisjes vertelt: “Dit voelt meer als mijn thuis dan mijn eigen huis, omdat de mensen hier écht om me geven.” Het kan natuurlijk best druk zijn met zoveel meiden in een huis wonen, maar het heeft ook een voordeel. De meiden hebben allemaal veel meegemaakt en ze hebben dus ook steun aan elkaar.

De toekomst staat centraal in het behandel- en expertise centrum. De meiden krijgen bijvoorbeeld begeleiding bij hun huiswerk, maar er wordt ook gezocht naar een passende vervolgopleiding. De meisjes kijken anders tegen hun toekomst aan: “Voordat ik hier kwam, had ik geen positief toekomst beeld.” Dat is intussen anders. Ze denkt na over een vervolgopleiding en ziet de toekomst weer rooskleurig tegemoet. 

Naast het opvangen van meiden doet Fier ook aan preventie. Met WATCH Nederland willen ze het groomen van kinderen tegen gaan. Ze ontmoedigen, werken pooiers en mensenhandelaren tegen zodat kinderen geen slachtoffer worden. Er worden dossiers opgebouwd tegen deze mensenhandelaren, maar ook tegen de mannen die seks willen met minderjarigen. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de politie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat