Film ‘De Druk’ maakt maatschappelijke probleem bespreekbaar

De film ‘De Druk’ gaat op donderdag 26 oktober in première in Theater Zuidplein. De film gaat over het leven op straat en het maken van verkeerde keuzes. De Druk geeft een realistische beeld van hoe het leven op straat is en hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan de invloed van je omgeving.

In de film wordt een fictieve versie van Reggery Gravenbeek’s levensverhaal vertelt. Ondanks dat hij uit een omgeving komt waar veel jongeren in de criminaliteit belanden, stond hij bekend om zijn aanleg voor sport. Als tiener was hij dan ook een positieve voorbeeld voor de kinderen in zijn buurt. Maar op een dag is die positiviteit tot een einde gekomen.

De film is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van OPEN Rotterdam en gemeente Rotterdam. De Druk wordt de komende tijd vertoond in een aantal huizen van de wijk. Na deze vertoning wordt een gesprek gevoerd over het thema met jongeren en professionals. Om het maatschappelijke probleem van de film breder bespreekbaar te maken, lopen er momenteel gesprekken met oa. Justitie, Reclassering, Young In Prison en Exodus. Ook organisaties buiten Rotterdam tonen belangstelling voor het project.

Eerder is de film als twee-delige serie uitgezonden op OPEN Rotterdam. Bekijk hieronder de afleveringen.

Aflevering 1:

Aflevering 2:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat