Film Underdog wint 48 Hours Project in Rotterdam

Gisteravond is de winnaar van de vijfde editie van dit filmproject bekend gemaakt tijdens een uitreiking in Lantaren Venster. De winnaar is de film Underdog van Marc Eikelenboom in Rotterdam. Producent van de film is Thijs de Neeve van Ego Films.
De award en geldprijs werden overhandigd door actrice Marian Mudder, die ook in de jury zat. Martin van Waardenberg ontving de prijs voor beste acteur voor zijn indrukwekkende rol in het korte oorlogsdrama Thuisfront. De uitreiking werd gepresenteerd door de organisator van het project Hans Groenendijk.

In de film Underdog krijgt de arrogante Martial Arts-acteur (Peter Post) het aan de stok met een onzekere hondentrainster (Rian Gerritsen). Van de 44 teams, die meededen aan dit project, werd de film zaterdagavond niet alleen door de jury als beste beoordeeld, maar won ook de publieksprijs.

De film zal in maart 2017 deelnemen aan de wereldfinale van de internationale filmwedstrijd in Seattle. De Rotterdamse regisseur was eerder dit jaar ook al de beste bij de Amsterdamse editie van dit project.

Dit filmproject staat bekend om vaste ingrediënten zoals een karakter, een voorwerp en een zin, die in de film moeten voorkomen. Dit jaar is dat als volgt. Karakter: Peter of Petra De Reuver, Trainer. Voorwerp: een elastiek (a rubber band). En zin: “Het antwoord is ja, maar wat is de vraag?” (“The answer is yes, but what is the question?”).

De films van het 48 Hours Project Rotterdam zijn vanaf begin oktober op zondagavond te zien op OPEN Rotterdam TV. Houdt onze website, social media en uitzendingen in de gaten.