Film van leerlingen uit Beverwaard maakt kans op een prijs

De leerlingen van basisschool RK de Regenboog hebben een film genaamd ‘Vriendschap in Apartheid’ gemaakt in het kader van het Unicef Kinderrechten Filmfestival. En niet zonder succes: ze staan in de finale van het festival.

In groepjes mochten de leerlingen een verhaal schrijven en de drie leuksten werden doorgestuurd. De projectleiding heeft het verhaal over de apartheid uitgekozen. Een groepje leerlingen bedacht het onderwerp voor de film. In een les ging het over apartheid en de kinderen raakten geïnspireerd om een verhaal over dit onderwerp te schrijven. Docent Paul Noorman vindt het idee voor de film top: “We zitten in de Beverwaard met een heel gemengd leerlingen publiek. Echt van alles wat.’ Racisme speelt volgens Paul op school niet. Volgens hem kennen de kinderen het onderwerp meer uit de media.

Op 24 juni wordt het spannend voor de leerlingen, want dan is de finale. De leerling zijn overtuigd van de winst. Het jurycommentaar tijdens de halve finale was namelijk lovend.

Bij het Unicef Kinderechten Filmfestival maken leerlingen van de bovenbouw een korte speelfilm. Ze leren door middel van deze films over burgerschap, mediawijsheid, sociale vaardigheden en natuurlijk kinderrechten.