Filmmakers over de hele wereld komen samen op Filmapalooza in LanterenVenster

Filmapalooza, de wereldfinale van het 48 Hour Film Festival, is dit jaar in Rotterdam. Nationale en internationale filmmakers kijken in LantarenVenster naar de short films die zijn gemaakt en volgen verschillende workshops. De internationale wedstrijd 48 Hour Film Project vindt jaarlijks op meer dan 125 plekken ter wereld plaats. Al die steden hebben hun eigen winnaar en die zijn allemaal in Rotterdam.
Hans Groenendijk organiseert jaarlijks het 48 Hour Film Project Rotterdam. “We hebben voor de filmmakers uit het buitenland een heel druk programma met feestjes, workshops, screenings en een mooie prijsuitreiking op de SS Rotterdam”, zegt hij.

Een van de seminars wordt gegeven door de Nederlandse filmregisseur Shariff Nasr, die in 2017 het 48 Hour Film Project Rotterdam won. Hij geeft een seminar over hoe filmmakers hun creaties naar festivals sturen. “Het gaat met name over hoe je dat op een succesvolle manier kunt doen”, vertelt hij.

De gebruikelijke route is dat dit via een inschrijfformulier gebeurt, maar tijdens de workshop wordt duidelijk dat dit ook gewoon anders kan. “Filmmakers sturen mij soms gewoon een mailtje met daarin hun nieuwe film”, zegt programmeur Bianca Taal van het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat