Films met een boodschap in IJsselmonde

Westerbioscoop organiseert tweemaal per maand een filmavond. Hier kun je niet terecht als je houdt van keiharde actiefilms, met veel geweld en een flinke dosis seks. De films die hier worden vertoond hebben een christelijke boodschap. Inmiddels heeft de bioscoop een vaste schare fans opgebouwd, die staan te popelen om te genieten van dit genre. 

De laatst vertoonde film, gaat over de bekende schietpartij op de Columbine High School in de Verenigde Staten. Het dagboek van het christelijke meisje Rachel Joy Scott is de rode draad door de film. Zij is een van de slachtoffers van de schietpartij. “Dat is niets voor jou Ellie”, zegt een van de dames van de vaste groep bezoekers. “Dan doen we onze ogen dicht”, grapt een ander gevat. “Ik ben alle films tot noch toe doorgekomen dus dit zal ook wel weer lukken”, reageert Ellie.

Jan van Keulen organiseert samen met Gerben de filmavonden. “We zoeken echt naar films waar een boodschap in zit. Dat kan de ene keer echt heel duidelijk zijn en de andere keer wat meer voorzichtig verweven zijn in het verhaal. We letten op het taalgebruik, niet teveel vloeken en ook op bloot en seks. Liefde hoort zeker in de film maar dan wel met een Bijbelse achtergrond,” besluit Van Keulen.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat