Flinke opkomst bij protest tegen verkoop Zelfregiehuis

Het Zelfregiehuis in Bospolder-Tussendijken is een bekend fenomeen in de wijk. Tijdens de coronacrisis is het pand op Funda te koop gezet, en op 9 juli wordt het verkocht aan de hoogste bieder. De bewoners van de wijk zijn het hier niet mee eens.

In het Zelfregiehuis komen buurtbewoners samen om te kletsen, koffie te drinken, te tuinieren, te breien of gewoon voor de gezelligheid. “Dit zijn vooral mensen die niet zo’n grote actieradius hebben”, legt coördinator Wilma van der Wilt uit. “Die komen hier vaak naar binnen als ze gewoon een praatje willen maken.” Tijdens de coronacrisis is het pand op Funda gezet, zonder dat de huurders hier vanaf wisten. “Dan krijgen we opeens een mail over een bezichtiging, en dan moet alles opgeruimd zijn.”

Wilma heeft een protestontbijt georganiseerd tegen de verkoop van het pand. Er zijn wijkbewoners, politici en andere betrokkenen aanwezig. De demonstranten hebben zelfgemaakte bordjes bij zich, met hierop berichten als ‘wij zijn het FUNDAment’ en ‘wijs is niet de hoogste prijs’. Er heeft een debat plaatsgevonden binnen de gemeenteraad, en veel leden zijn het eens met Wilma. Of de plannen worden gewijzigd, is nu de vraag.

Benieuwd naar het protest? Bekijk hieronder ons item.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat