Flinke toename van aantal miljoenenwoningen in Rotterdam

Het aantal miljoenenwoningen is het afgelopen jaar flink gestegen in Nederland. In Rotterdam nam volgens het taxatiebedrijf Calcasa het aantal huizen dat meer dan één miljoen euro waard is toe met twintig procent. In totaal telt Rotterdam 2750 miljoenenwoningen.

Met 760 miljoenenwoningen blijft Kralingen-Oost de duurste buurt van Rotterdam. De ‘duurste straat’ is de Vijverlaan met een gemiddelde woningwaarde van 1,74 miljoen. Dat staat overigens in geen verhouding met de duurste woning van Rotterdam. Aan het begin van dit jaar werd Villa Zonnehoek in Kralingen voor 7 miljoen euro aangeboden op Funda.

De buurt met de grootste toename in het aantal miljoenenwoningen is Hillegersberg-Zuid. In deze buurt is het aantal met 68 procent gestegen tot 50 woningen die de magische grens van één miljoen momenteel passeren. Met alle bouwprojecten in de stad en de sterk stijgende huizenprijzen zal het aantal miljoenenwoningen in de stad de komende jaren alleen maar verder toenemen. 

Duurste appartement van Nederland
Ook moet binnen afzienbare tijd het allerduurste appartement van Nederland in Rotterdam komen. Het duizend vierkante meter grote appartement draagt de naam The Box en komt op Katendrecht. Wie 15 tot 20 miljoen euro kan neertellen, krijgt een appartement met drie verdiepingen, uitzicht op de Rijnhaven en een plafond van 12 meter hoog.

Onze verslaggever Chris deed afgelopen zomer, gehuld in een kakkeruniform, mee met de kakkertour in de ‘duurste buurt’ van Rotterdam. Tijdens de tour evalueerde hij de kostbare Kralingse stulpjes.