Flixbus begint Buslijn tussen Rotterdam, Den Haag en Amsterdam

Flixbus, een Duitse aanbieder van busdiensten, start een nieuwe verbinding tussen de drie grootste steden van Nederland. Dat is dus weer een extra manier om van- en naar Rotterdam te reizen.

Het gaat nu nog om een beperkt aanbod. De dienst biedt één retour per dag aan tussen de drie steden. Als je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam een dagje Rotterdam wil doen, ben je 1 uur en 25 minuten onderweg. Een enkele rit kost € 5, bijna de helft van een tweedeklas treinkaart zonder korting.

Volgens Flixbus zijn de vertrektijden ingesteld op dagtrips. De busdienst kwam al eerder naar Rotterdam. Er was toen alleen een verbinding naar Den Bosch. De verbinding Rotterdam-Den Bosch verdween na drie maanden omdat te weinig reizigers gebruikmaakten van de dienst.

De nieuwe verbinding tussen de drie Nederlandse steden is onderdeel van een nieuwe nachtlijn tot aan Kopenhagen. Flixbus richt zich vooral op buitenlandse verbindingen, waarbij het bedrijf in enkele Nederlandse steden stopt om ook binnenlandse reizigers te vervoeren.