Foodblogger opent zaak met plantaardige producten op het Zwaanshals

Yonca Özbilge is een populaire blogger en Instagrammer met 10.000 volgers. Met haar volgers deelt ze haar veganistische levensstijl. Zelf schrapte ze vijftien jaar geleden vlees uit haar dieet en uiteindelijk stapte ze over over op 100% plantaardige producten. Ze zet de volgende stap door haar eigen zaak te openen op het Zwaanshals.

Yonca had verschillende gezondheidsproblemen zoals allergieën en gewichtsklachten. Ze besloot haar levensstijl te veranderen. En niet zonder succes: ze voelt zich fit en heeft marathons gelopen. Saai vindt ze het dieet niet: “Sommige mensen eten elke dag aardappelen en vlees. Dat lijkt mij saai.” Ze is opgeleid tot interieurarchitect en schrijft dan ook meer over haar eigen ervaringen en recepten. “Ik ben geen diëtist, maar ik leg mensen niks op.” Voor haar is het meer een verandering in levensstijl dan een dieet.

Na een blog, Happy Earth Kitchen, is ze nu toe aan meer contact haar volgers. Op het Zwaanshals vond ze haar perfecte plekje dat nu nog vrijwel leeg is. Het is de bedoeling dat er een gedeelte komt waar mensen biologische en plantaardige producten kunnen kopen. In het andere gedeelte van de zaak kunnen mensen eten. De financiering van de winkel is nog niet helemaal rond. Ze is online begonnen met een crowdfundings actie waarvan de teller nu staat op zo’n €7000,-. Dit is 30% van het bedrag dat nodig is om over een maand open te gaan. De mensen die geld doneren krijgen daar wat voor terug zoals een koffiekaart of een workshop.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat