Fotograaf Marwan Magroun zoekt verbinding

Fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam heeft ook dit jaar weer een aantal kandidaten geselecteerd waar mensen, vanaf 2 november, op mogen stemmen.

Eén van de fotografen is Marwan Magroun. Hij heeft foto’s gemaakt in Feijenoord en laat vol trots zijn werk zien. “Ik laat jullie een foto zien met Azzedine Karrat met een Feyenoord-sjaal voor De Kuip. Hij is de imam van de Essalam Moskee. Onderweg naar De Kuip vertelde hij mij een aangrijpend verhaal. Het gebeurt weleens vaker dat moskeeën worden bedreigd, zo ook de Essalam Moskee. Heel veel mensen hebben dat gehoord in de omgeving. Vervolgens is een groep Feyenoordfans naar de moskee toegegaan om de moskeegangers en de imam te steunen”, vertelt de fotograaf.

Dit is nou precies is het type foto dat hij naar eigen zeggen graag maakt. Marwan wil namelijk de verbinding opzoeken. “Wat ik zie is dat er nog steeds een tweedeling is in de stad. Ik probeer door middel van dit soort foto’s te laten zien dat dat er is. Dat je dat kunt aanstippen, maar daarna over kan gaan naar verbinding.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat