Fototentoonstelling herdenkt de slachtoffers van de Turkse Coup

Om aandacht te vragen voor de slachtoffers en overlevenden van de coup in Turkije, organiseert Ahmet Atmaca, voorzitter jongerenafdeling Union of European Turkish Democrats (UETD), deze week een fototentoonstelling bij het WTC gebouw.
Atmaca was tijdens de coup ook in Turkije. Hoe bang hij ook was, hij voelde zich verantwoordelijk om de straat op te gaan. De fototentoonstelling moet op objectieve wijze het verhaal vertellen van wat zich de nacht van de coup heeft afgespeeld. “Het heeft heel veel met mij gedaan. Ik denk dat er geen empathie wordt getoond daarvoor.”

Kübra Aksoy, secretaris jongerenafdeling UETD, zegt dat er verschillende meningen zijn over wat er daadwerkelijk is gebeurd tijdens de coup, maar dat er niet een objectief beeld wordt geschetst door de media. “Omdat wij wat meer objectiviteit willen, staan wij vandaag hier om te laten zien dat niet alles klopt wat de media altijd uitzendt.”

Ze krijgen positieve reacties en daar gaat het hen ook om. Atmaca zegt eenheid te willen in Turkije en in Nederland. Hij zou ook de straat op gaan als er tanks in Nederland zouden rijden en vindt dat geen enkel land een coup of een oorlog verdient.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat