Fred ‘Oom Fred’ Fitz-James overleden aan de gevolgen van het coronavirus

Fred Fitz-James, een bekend gezicht op de West Kruiskade, is op 72-jarige leeftijd overleden. De Rotterdamse cultuurondernemer en radiomaker runde jarenlang zijn Surinaamse cultuur winkel Fred Kulturu Shop in het centrum. Hij overleed afgelopen maandag aan het coronavirus.

Een aantal jaar geleden was er ook droevig nieuws rondom de in Suriname geboren ‘Oom Fred’, zoals hij ook genoemd werd. In 2016 ontsnapte Fred namelijk aan de dood, na een gevaarlijke aanrijding met een tram en auto. Tijdens het ongeluk werd hij door een winkelruit gelanceerd en raakte hierdoor levensgevaarlijk gewond. Hij herstelde. Helaas bezweek Fred deze week in een ziekenhuis in Groningen aan het coronavirus.

Ondernemer Fred runde met veel plezier zijn toko Fred Kulturu Shop Institute aan de West Kruiskade en was niet alleen een bekend gezicht in Rotterdam West maar ook daarbuiten. De gepensioneerde wiskundeleraar verkocht producten uit de Surinaamse cultuur, zoals artikelen voor Winti rituelen, geneeskrachtige kruiden en traditionele kleding.

Eerder bezochten wij Fred in zijn shop aan de West Kruiskade en vertelde hij gepassioneerd over zijn winkel.WIj wensen de familie en vrienden van Fred veel sterkte met dit verlies.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat