Frozen margarita’s en het beste uitzicht op de stad: DÂK terug op iconische plek

Het Iconische DAK is weer open, dit jaar terug op de oude vertrouwde locatie bovenop de APCOA parking aan de Witte de Withstraat. Dat betekent een maand lang frozen margarita’s, tafeltennis en misschien wel het beste uitzicht van de stad.

Na drie jaar weg te zijn geweest vult het dak van de parkeergarage aan de Hartmansstraat zich weer met muziek, tafeltennis en de geur van barbeque. “Dit is toch een magische plek, we zitten hoog we hebben wind en zon en we hebben drank!” laat een bezoeker weten. Ook Fense Berkhof, mede-initiator van DAK, is in zijn nopjes: “Het voelt toch een beetje als thuiskomen. Voor ons is dit toch de zomervakantie, al zes jaar inmiddels”.

De afgelopen jaren kon het feest niet plaatsvinden op deze locatie, met misschien wel het beste uitzicht van de stad, vanwege geluidsoverlast. Daar is nu rekening mee gehouden in samenwerking met de gemeente en de buurt: “De oplossing is dat we nu alleen op vrijdagen en zaterdagen wat hardere muziek hebben. Het hoeft allemaal niet te knallen, want dat doen we zelf wel.” laat Fense weten.
D K is open op dinsdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 23.00 en in het weekend van 14.00 tot 23.00.Je vind de ingang aan de de Kromme Elleboog.