Fusie FC IJsselmonde goed afgerond

Op een gloednieuw sportcomplex in de voortuin van De Kuip speelt sinds 1 juli 2017 een nieuwe voetbalvereniging. De voormalige voetbalclubs DHZ, SV Lombardijen en Maasstad Tediro zijn gefuseerd tot FC IJsselmonde.

Ed van der Mooren, voormalig voorzitter van SV Lombardijen, werd aangewezen als nieuwe voorzitter voor de kersverse club FC IJsselmonde. “Het was een enorm lang proces van wekelijks meerdere gesprekken tussen alle partijen,” zegt Van der Mooren, “we mogen Rotterdam Sportsupport ook zeker niet vergeten voor de bijdrage die zij aan dit proces hebben geleverd”. Het resultaat mag er zijn, nieuwe velden, nieuwe faciliteiten en een nieuwe club. “Ik meen dat we de mooiste accommodatie van Rotterdam hebben”, zegt Van der Mooren, “en dat met 750 leden en 38 teams. Ik ben een trots man”.

“We zijn echt een vereniging geworden”, zegt Dimitri Kamerman, trainer van team meisjes onder 13, “de club is gewoon groter geworden en dat ervaar ik als zeer positief”. Met zijn team is het ook positief gesteld, ze staan op de eerste plaats in de competitie voor de winterstop. “Straks gaan ze ook tegen Feyenoord spelen,” zegt Kamerman trots, “ze zijn er allemaal fan van maar er tegen spelen is toch even wat anders”.

Naast het team van Kamerman trainen de Heren Zaterdag I, die voor de gelegenheid allemaal snorren droegen. “Dat is even wat voetbalhumor, we wisten dat we gefilmd zouden gaan worden” zegt John van Leeuwen, de trainer van de besnorde spelers, “we staan op dit moment ook tweede in het klassement, het gaat goed, dus dan mag je wel een lolletje maken af en toe”. Het team van Van Leeuwen trainde al enige tijd voor de fusie op het huidige veld. “De sfeer en de huiselijkheid is hetzelfde als het toen bij Lombardijen was”, zegt Jona Baan, een van de spelers, “daar was het natuurlijk oude pauperzooi dus wat we nu hebben is helemaal fantastisch”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat