Futloos door de grauwe dagen? OPEN helpt je de winter door met deze tips!

Januari is de maand van Dry January, goede voornemens en nieuwjaarsborrels. Maar het is ook een koude, grauwe en regenachtige periode. Het is niet gek als je daardoor in een dipje raakt. OPEN Rotterdam zet een paar tips op een rij om jou door de grauwe dagen heen te slepen!

Muziek als medicijn
Zet ’s ochtends je favoriete muziek aan. Je wordt hierdoor vrolijk wakker en het kan je helpen om makkelijker de dag door te komen. Muziek kan namelijk helpen bij het verbeteren van jouw stemming, concentratie, motivatie en daarmee ook jouw prestaties. Wist je dat je ademhaling rustiger wordt van luisteren naar klassieke muziek? Dat is omdat het ritme van klassieke muziek lijkt op onze hartslag.

Koop een bloemetje voor jezelf
Tegen de veelvoorkomende griepgevallen in de maand januari zou het kopen van een bloemetje kunnen helpen. Waarom? Studies hebben aangetoond dat bloemen en planten verkoudheid en hoesten kunnen verminderen.

Bewegen
Voor veel Rotterdammers is meer bewegen een jaarlijks terugkerend voornemen. Naast je gezondheid draagt het ook bij aan het verminderen van stress. Wist je dat: regelmatige lichaamsbeweging eventuele cognitieve achteruitgang kan vertragen bij mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie? Dus voortaan maar met de benenwagen in plaats van de lift!

Zendag in de spa
De sauna is goed voor je ontspanning. Maar wist je ook dat het lichaam reageert op de warmte alsof je aan het sporten bent? Hierdoor verbrandt je namelijk, in een sauna van ongeveer 70 graden, in twintig minuten maar liefst 500 calorieën. Dus wil jij ontspannen én je lichaam laten denken dat je hard bezig bent op de loopband? Breng dan een bezoekje aan de sauna. Door de warmte heb je ook niet door dat het buiten maar 10 graden is.

Chillax!
Last but not least, probeer je rustmomenten in te plannen. Neem elke dag een moment voor jezelf. Zit je nog bomvol energie? Zet dan muziek aan om je energie eruit te dansen. Wist je dat er door dansen nieuwe connecties worden gelegd in de hersenen? Hierdoor kan je beter met tegenslagen omgaan. Zo ben je dus ontspannen en productief tegelijk!