Fysio4you houdt ouderen fit op Ommoordse balkons

Je zal maar fysiotherapeute zijn in deze bizarre tijden. Terwijl je iemand z’n gewrichten aan het testen bent of in zijn/haar rug ligt te knijpen is 1,5 meter afstand houden behoorlijk lastig. Daarom heeft het kabinet besloten dat er vanaf afgelopen maandag niet meer behandeld mag worden. Toch wil fysiotherapeute Melanie Pothof haar patiënten na deze crisis graag weer enigszins soepel terug zien op de behandeltafel.

Ze werkt bij Fysio4you in Ommoord. Een praktijk die gevestigd zit in een seniorencomplex op de Zernikeplaats. Veel van haar klandizie is daarom ook terug te vinden in de omliggende flats. Flats die gemakkelijk rondom een gezamenlijke binnenplaats zijn gebouwd. Zo kan ze twee keer per week 25 minuten ‘balkon-sporten’ aanbieden. Zo hoopt ze de bewoners fit te houden en de week een beetje te breken. “Anders blijven ze constant maar binnen zitten, dat terwijl de lente er is,” aldus de fysiotherapeute.

Om bewoners in deze doelgroep mee te krijgen hebben ze bij alle flat-ingangen een briefje opgehangen met een uitnodiging om mee te doen. Dat ging als een lopend vuurtje door alle flats heen. De digitale variant van mond-op-mond-reclame deed zijn werk: de groepsapps van bewoners draaide overuren. Tevens wordt aan het begin van het ‘beweegmoment’ met megafoons de sirene geluid om mensen naar buiten te lokken. “Volgende keer doen we gewoon weer mee,” aldus een meneer die op zijn balkon, half buiten adem, lekker mee staat te sporten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat