Gaarkeuken op Zuid opent vierde locatie in November

Clara en Sjaak Sies openen eind november de vierde locatie van hun gaarkeuken op Zuid. Aan de Oranjeboomstraat in Feijenoord wordt druk verbouwd om de mensen in het gebied te kunnen bedienen.

Het echtpaar is bekend van het oprichten van de voedselbanken, waarvan er inmiddels bijna 170 door heel het land verspreid zijn. Ze zijn daar ondertussen zelf mee gestopt, maar merkten dat, ondanks de opbloeiende economie, armoede nog steeds een probleem is. In 2017 startten ze daarom hun eerste gaarkeuken in de wijk Feijenoord om voor mensen betaalbare (en voor wie dat nodig is gratis) maaltijden te koken. Inmiddels zijn ze toe aan hun vierde locatie op Rotterdam Zuid. Natuurlijk is de gemeente ook betrokken, maar ze willen liever niet in subsidie circuit terecht komen. Daarom moeten ze het vooral hebben van fondsen en vrijwilligers.

Een van de, nu nog, drie locaties op Zuid is Zorgcentrum De Steenplaat van Humanitas, waar ze gebruik mogen maken van de keuken. Hier werkt Sjaak in de keuken en Clara doet hand- en spandiensten, omdat ze haar voet heeft bezeerd. Dat is verder geen probleem, want aan vrijwilligers ontbreekt het ze bijna nooit. Dus kan iedereen gelukkig om half zes aan tafel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter