Op zondag 21 maart is Karlijn Paulus te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt haar over de rol van ‘het voeden van de hongerigen’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Bahá’í-geloof. Karlijn Paulus is lid van de Bahá’í-gemeenschap in Rotterdam.
Het gesprek begint met het eten van een dadel, want “men kan niet spreken over God op een lege maag”, aldus Karlijn. En zo wordt meteen duidelijk dat we ook gevoed kunnen worden met inzicht en wijsheid. We zijn aan elkaar toevertrouwd en groeien naar een betere wereld.
Gedeeld verlangen
In de Laurenskerk is een kapel gevuld met prachtige en grote hedendaagse foto’s met de ‘zeven werken van barmhartigheid’ als onderwerp. Deze werken gaan over het hebben van een warm hart voor en omzien naar de ander. Ze kennen in het christendom een lange traditie en zullen op zondagen op weg naar Pasen centraal staan in de Laurenskerk.
Maar hoe zit dat in andere religies en levensbeschouwingen? Dominee Harold Schorren van de Laurenskerk gaat hierover in gesprek met diverse geestelijke leiders en vertegenwoordigers van levensbeschouwelijke stromingen in Rotterdam. Aan bod komen jodendom, islam, christendom, bahá’í, boeddhisme, humanisme en hindoeïsme.
Elke zondag een interview
Van 21 februari tot en met 4 april kunt u op OPEN Rotterdam iedere zondag een interview bekijken waarin steeds één werk van barmhartigheid centraal staat. In de korte interviews maakt u kennis met de verscheidenheid aan geloven en beschouwingen. En we zullen ontdekken hoeveel waarden we samen dragen.
De werken van barmhartigheid kunt u op de volgende zondagen bekijken op OPEN Rotterdam.