Gedumpte koelkasten opmaken met oogjes, het wordt een trend

koelkasten op zuid

Wat is Rotterdam zonder de gedumpte koelkasten op straat? Marc woont al zeven jaar in Oud-Charlois en komt op straat zoveel koelkasten tegen dat ze hem eigenlijk niet meer opvallen. Die koelkasten verdienen een tweede leven, vindt hij. “Dus plak ik er soms een stel ogen op.”

Hij kwam naar eigen zeggen op het idee toen er eentje voor zijn deur stond. Hij maakte er een foto van en begon wat te knutselen. “Door de ogen kwam de koelkast ineens helemaal tot leven. De gleuf tussen de 2 delen van de koelkast heeft wat weg van een mond en in combinatie met de ogen krijgt het gelijk een soort van gezichtsuitdrukking.”

Marc begon meer koelkasten te fotograferen en te verfraaien en maakte er uiteindelijk een account van op Instagram (koelkasten_op_zuid). “Op deze manier probeer ik nog een beetje nut te geven aan een stuk grofvuil dat vaak een aantal dagen nutteloos op de stoep staat. Daarmee hoop ik degenen die het zien een glimlach te bezorgen”, zegt hij.

Koelkasten versieren wordt een trend
Het wordt een trend: gedumpte koelkasten verfraaien met oogjes. De afgelopen maanden maakte de Rotterdamse kunstenaar Oxalien ook al tientallen koelkasten op met oogjes en een mond. “Door het te beschilderen, maak ik er iets vrolijks van en kunnen de mensen er nog van genieten voordat het opgehaald wordt. Het tovert altijd een lach op het gezicht van de mensen die voorbij lopen”, zei de kunstenaar eerder tegen OPEN Rotterdam.