Gedwongen vertrek uit Spanje voor Rotterdammers

Bertus en Corrie Kuijpers verdelen hun tijd tussen Rotterdam en Spanje, het Zuid-Oosten om precies te zijn, Águilas. De Rotterdammers wilden eigenlijk tot 1 april blijven, maar moesten de camping waar ze verblijven verlaten van de Spaanse regering.
“Twee weken geleden ging de horeca hier in de buurt al dicht. We zaten op een terrasje een kopje koffie te drinken en om 16.00 uur werden de tafels en stoelen naar binnen gehaald,” vertelt Bertus. Vervolgens keerden veel bezoekers van de camping waar ze verbleven ook huiswaarts. Bertus en Corrie wilden nog even blijven, maar toen kwam de mededeling van de Spaanse regering; alle campings moesten sluiten, om zo de verspreiding van het coronavirus te stoppen. “Dus toen hadden we een paar dagen om onze spullen te pakken en terug naar huis te gaan. Erg jammer, want we hadden graag nog even willen blijven.” De terugreis duurde vijf dagen. Het was erg rustig op de weg en ook van aangekondigde grenscontroles merkten de Rotterdammers weinig. “Bij de grens van Frankrijk met België konden we zonder problemen doorrijden, en ook vanuit België naar Nederland, was er weinig aan de hand. We werden even van de weg afgeleid in een fuik, maar we konden alweer snel verder.”

Hoewel het verblijf iets korter is geworden dan gepland, is het echtpaar toch blij weer terug te zijn in Rotterdam. “Het leek aanvankelijk veilig in Spanje, de hoogste concentratie besmettingen was toch vooral in en om Madrid. Maar nu hier zijn voelt ook goed.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat