Geen kind meer met honger naar school met de app Een Bammetje

De Boterhammenman Johan Muurlink is een bekende in Rotterdam-Zuid. Vanuit zijn stichting Niet Graag Een Lege Maag smeert hij brood voor kinderen die zonder eten naar school gaan. In samenwerking met de Boterhammenman heeft Frank van Zwieteren een app ontwikkeld om deze kinderen te helpen.

Armoede is een groot probleem in Rotterdam en volgens Johan gaat in Rotterdam-Zuid een kwart van de kinderen dagelijks zonder eten naar school. Toen hij jaren geleden zijn 11-jarige zoon eten zag delen met een klasgenoot, brak naar eigen zeggen zijn hart. Inmiddels is de Johan de Boterhammenman uitgegroeid een begrip in de stad. Frank van Zwieteren besloot de handen met Johan ineen te slaan en zo is de app Een Bammetje ontstaan.

Via deze app kan anoniem worden doorgegeven welke kinderen geen lunch mee kunnen nemen naar school. Op deze manier wordt het voor de stichting overzichtelijker, omdat er duidelijk wordt hoeveel lunches er per school gedoneerd moeten worden. Zo hoopt Frank verspilling te voorkomen en kan Johan de overige boterhammen doneren aan kinderen op andere scholen.

Maar dat kost, behalve de tijd die ik graag geef, ook geld. “Voor een (financieel) steuntje in de rug zoeken we mensen die willen bijdragen aan de ontwikkeling van deze app”, zegt Frank, die uiteindelijk hoopt dat de app door heel Nederland gebruikt kan worden. Daarom is hij een doneeractie gestart.