Geen OV naar de Kuip: zo kom je bij de laatste thuiswedstrijden van Feyenoord

Uitgerekend nu Feyenoord sinds jaren weer kampioen kan worden, wordt het moeilijker om bij de Kuip te komen. Vanwege bouwwerkzaamheden van de renovatie van de Roseknoop rijden er sinds 1 mei namelijk geen trams meer over het Varkenoordseviaduct. Ook met de auto word je vanuit noord omgeleid richting het stadion. Om toch nog bij de laatste thuiswedstrijden van Feyenoord te zijn is er een hele waslijst aan alternatieve routes.

Allereerst, trams 23 en 125 kun je dus niet meer gebruiken. Tramlijn 23 rijdt van 1 t/m 14 mei niet over de Erasmusbrug richting de Kuip vanwege herstelwerkzaamheden. Daarna, vanaf 15 mei, rijdt deze nog tot maar Wilhelminaplein. Ook lijn 125 rijdt nog maar tussen Wilhelminaplein en Schiebroek. Trams vanaf P+R Beverwaard rijden ook niet meer en hetzelfde geldt voor de speciale tram 12.

Bekijk hieronder wat er precies wordt afgesloten rondom het Feyenoord stadion:

Alternatieven OV
Om met het openbaar vervoer naar de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (14 mei) en Vitesse (28 mei) te gaan, moet je gebruikmaken van alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Rotterdam CS de trein nemen en uitstappen bij Rotterdam Stadion.

Ook kun je de metro pakken vanaf bijvoorbeeld Rotterdam CS richting Maashaven. Daar kun je vervolgens tramlijn 2, 12 of 25 pakken tot halte Breeplein. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Kuip.

Verder kun je op Zuidplein bus 175 pakken op perron B richting Keizerswaard. Deze stopt voor het stadion.

“Of ga lekker met de watertaxi. Die stopt ook tegenover de Kuip”, reageert iemand op Facebook. Natuurlijk kun je ook nog fietsend of lopend bij het stadion terechtkomen, al dan niet op aangepaste fiets- en voetpaden.

Tot zeker eind oktober is een deel van de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct afgesloten.