Geen rivaliteit maar sportiviteit

Zaterdag staat Serena Williams voor de achtste keer in de finale van de Australian Open. Daar treft ze haar zus Venus, waar ze in 2009 voor het laatst een grote finale tegen speelde. Ook Rotterdamse broers en zussen zijn vertegenwoordigd in de sportwereld, waar ze naast broer en zus soms ook concurrenten zijn.

De 22-jarige Nadia Koedoot turnt al haar hele leven. Met een moeder als trainer en een broertje en zusje die allebei op hoog niveau turnen, mogen zij zich een echte turnfamilie noemen. 

Zelf is Nadia vorig jaar tweede geworden bij het NK turnen op het onderdeel balk. Haar broertje Daan (20) won goud op de ringen en haar zusje Marisa (16) is geselecteerd voor Jong Oranje. “Als gezin steun je elkaar, maar soms is het wel lastig als iedereen alleen maar voor de sport leeft”. Nadia`s moeder moest zelf haar topsportcarrière opgeven vanwege een blessure. “Soms heb ik het gevoel dat mijn moeder haar droom probeert waar te maken via mijn zusje”, aldus Nadia. 

De in Rotterdam opgegroeide gebroeders Verhaar voetballen op hoog niveau. Oudste broer Thomas Verhaar (28) speelt bij voetbalclub Sparta en Felix (24) en Wessel (26) bij de Eredivisie Zaalvoetbalclub TPP.  Wessel benoemt dat de broers elkaar altijd zullen steunen: “Van jongs af aan voetballen we en als broers steunen we elkaar altijd. Als Thomas op het veld staat gaan we vaak kijken en andersom komt hij naar ons”.

Lisette(26) en Frank Krassenburg(28) volleyballen van jongs af aan. Frank heeft in de 2e divisie gespeeld en Lisette op een lager niveau. Toch is Lisette te spreken over hoe het gaat: “Ik heb het altijd leuk gevonden dat we allebei hetzelfde doen. Op de tribune zijn we elkaars grootste fan en moedigen we elkaar schreeuwend aan”.

Anne Bergen (15) en haar broertje Rowan (13) handballen ruim acht jaar bij dezelfde club. Haar broertje heeft een tijd lang op een hoger niveau gespeeld dan zij. Voor Anne was het soms moeilijk te verkroppen dat haar broertje beter is: ”Ik vond het leuk voor hem dat hij hoger speelde dan ik, maar soms ook lastig om te accepteren dat hij beter is. Onze ouders zijn in ieder geval blij dat ze ons maar naar één sportclub hoeven te brengen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat