Geen rock- ‘n- roll meer aan de Walenburgerweg

Bijna veertig jaar was de platenzaak Hitsound Records in Rotterdam-Noord dé plek voor liefhebbers van country, bluegrass, doowop, rhythm and blues en soul. Liefhebbers van deze genres moeten op zoek naar een ander adresje, want eigenaar Willem Vonk houdt zijn opheffingsuitverkoop. Vanaf half december sluit deze bijzondere winkel definitief zijn deuren.

“Ja er zijn redelijk wat tranen gevloeid, sinds het nieuws bekend werd,” vertelt Willem. “Ik wilde vijf jaar geleden eigenlijk al stoppen, omdat de verhuurder de huur verhoogde naar een bedrag dat ik niet kon betalen. Na een goed gesprek kwamen we tot een mooie overeenkomst. Voor onbepaalde tijd mocht ik hier blijven zitten voor de helft. Mocht hij in de tussentijd iemand anders vinden voor het pand, dan zou ik vertrekken, maar ook als ik om welke reden dan ook, zou moeten stoppen, dan kon dat ook.” Het eerste is nu een feit. In juli gaf de verhuurder al aan, dat er verregaande interesse was en dat Willem rekening moest houden met een eventueel vertrek. Dat is dus einde van het jaar.

Ergens anders verder gaan, ziet Willem niet zitten. “Nee, een nieuw pand is tegenwoordig onbetaalbaar. Ik ga gewoon online door. Sommige vaste klanten hebben voorgesteld dat we misschien af en toe hier in Noord kunnen afspreken. Dan neem ik de bestellingen mee en dan kletsen en drinken we nog wat. Ik ben volgend jaar wel drie dagen te vinden tijdens het Bluegrass Festival op het Pijnackerplein.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat